ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ..


Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ  ΜΕ ΟΡΚΟ ΣΤΟΝ ΟΤΤΟ ΥΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ!!!!

Στις 20 Μαρτίου 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τον Δημήτριο Πλαπούτα παραπέμπονται σε δίκη κατηγορούμενοι για συνωμοσία και εσχάτη προδοσία…….)

Επειδή σύμφωνα με το ΦΕΚ 2 του Βασιλείου της Ελλάδος το 1833, που εξέδωσε ένας ψευτοβασιλιας ο οποίος επιβλήθηκε στους Έλληνες από ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ της κλικας των μεγάλων δυνάμεων της εποχής υποχρέωνε με ποινή θανάτου όλους τους αρρενες να δηλώσουν πίστη και υποταγή σε ΑΥΤΟΝ!!! = υπήκοοι υπάκουοι

Κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να πράξει ο γέρος του Μωρια και κανένας άλλος πολεμιστής του 1821!!!!

Αυτό συνέβη πραγματικά τότε και δεν αναφέρεται σε κανένα βιβλίο ιστορίας και σχολείο.

Αρνήθηκε δηλαδή να υποταχθει με όρκο στον ΟΤΤΟ υιο του λουδοβικου της βαυαριας. Από τότε η Ελλάς κυβερναται από απεσταλμενους της Βαυαριας (Γερμανίας) τζάκια, αυλές και απογόνους αυτών μέχρι και σήμερα.

Η ΕΛΛΑΣ τελει υπό κατοχή εδώ και 2 αιωνες. Τα ανωμαλα κουρουμπελα ετοιμάζονται να γιορτάσουν 200 χρόνια που τρώνε και πίνουν σε βάρος των Ελλήνων!!!!

Καρφί δεν τους καίγεται για το Έθνος και το δίκαιο!!!

Η ΕΛΛΑΣ έχει πέσει θύμα μιας προστυχης συμπαιγνιας που ψευδεται καθημερινά φορώντας γραβάτα!!!!

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΗΚΟΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ


Η δίκη των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημήτριου Πλαπούτα για συνωμοσία εναντίον του βασιλιά Όθωνα ξεκίνησε στις 16 Απριλίου. Ο «Γέρος του Μοριά» αν και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την εκλογή του Όθωνα, με την έλευση του τελευταίου το1832, έγινε στόχος συκοφαντιών εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων. Η βαυαρική αντιβασιλεία δυσανασχετούσε έντονα εξαιτίας της φιλοκαποδιστριακής και φιλορωσικής του τοποθέτησης.

Ο Κολοκοτρώνης κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία και συνελήφθη μαζί με τους Πλαπούτα, Τζαβέλα, Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν συνωμοσία για την ανατροπή του ανήλικου βασιλιά. Ήθελαν, λέει, να ανατρέψουν τον ανήλικο Όθωνα,

Η ποινή για τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα ήταν θανατική εκτέλεση στη λαιμητόμο, εντός 24 ωρών. Στο άκουσμά της ποινής το ακροατήριο έμεινε άναυδο.

Η απόφαση προκάλεσε μεγάλο σάλο. Λίγες ώρες αργότερα η βαυαρική αντιβασιλεία υποχρεώθηκε να μετατρέψει την ποινή σε κάθειρξη. Με την ενηλικίωσή του ο Όθων έδωσε χάρη.

Στο μεταξύ, ο Κολοκοτρώνης είχε περάσει στις φυλακές μεταχείριση που δεν του είχαν επιφυλάξει ούτε οι Οθωμανοί διώκτες του. Έζησε για εφτά μήνες στα μπουντρούμια των μεσαιωνικών φυλακών στο Παλαμήδι και την Ακροναυπλία.

Το σκοτεινό μπουντρούμι, που έχει ταυτιστεί στη συνείδησή μας ως φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι, φαίνεται πως δεν ήταν ο χώρος που έμεινε έγκλειστος ο θρυλικός Γέρος του Μοριά μετά την καταδίκη του σε θάνατο στις 26 Μαΐου 1834 από το καθεστώς της Αντιβασιλείας του Όθωνα.

Η φυλακή του ήταν όντως στο Παλαμήδι, όχι όμως στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα. Ήταν σε ένα μικρό ισόγειο κτίσμα με παράθυρο και μικρή αυλή στον προμαχώνα του Μιλτιάδη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Θ. Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αναφέρεται συνοπτικά στη φυλάκισή του στο Παλαμήδι μετά την καταδίκη του χωρίς καμιά περιγραφή της φυλακής.

«Μ’ έβαλαν έξι μήνες μυστική φυλακή, χωρίς να δω άνθρωπο εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξερα τι γίνεται για έξι μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος πέθανε, ούτε ποιόν [άλλον] έχουν στη φυλακή. Για τρεις μέρες δεν ήξερα πως υπάρχω, μου φαινόταν σαν όνειρο. Ρωτούσα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανένας. Δεν ήξερα γιατί μ’ έχουν κλεισμένο. Με τον καιρό μου πέρασε απ’ το νου, πως ίσως η Κυβέρνηση, βλέποντας την υπόληψη που ‘χε ο λαός προς εμένα, με φυλάκισε για να μου κόψει την επιρροή. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες».


ΠΗΓΗ   ΠΗΓΗ

Δείτε Επίσης:

ΕΝΩ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΙ 3 ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΡΑΤΑΙΟΤΑΤΟΥ" ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ 1805

Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ “ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΥ” ΑΠΟ ΤΟΝ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΤΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

(ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ) ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια