ΜΕΞΙΚΟ "ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ" ;;;
Τα παράδοξα «Αρχαία Ελληνικά ευρήματα» που συνάντησε στο Μεξικό!!!
Πριν λίγες μέρες ταξίδεψα στο Μεξικό. Λίγο το κλίμα της χώρας που είναι καλοκαίρι όλο το χρόνο, λίγο η πλούσια ιστορία του, λίγο τα πανέμορφα τοπία του και η συναναστροφή με διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες, ήταν οι λόγοι επιλογής αυτού του μακρινού τόπου ως προορισμού για τις διακοπές μου.
Ιδιαίτερα όμως, από όσα είχα διαβάσει, είχα εντυπωσιαστεί από τον πολιτισμό των Μάγια και ήθελα να γνωρίσω από κοντά αυτόν το σπουδαίο πολιτισμό. Οι εντυπωσιακές αστρονομικές γνώσεις τους και η υψηλή αρχιτεκτονική τους με τις πυραμίδες και τα γλυπτά τους, μου προκαλούσαν μια ιδιαίτερη έλξη.
Φθάνοντας λοιπόν στο Cancun του Μεξικού ήρθε και η ώρα να επισκεφτώ το ‘Museo Maya de Cancún’. Και ενώ είχα μείνει άναυδος με τα γλυπτά, τις ζωγραφιές και όλα τα εκθέματα του μουσείου, έφθασα σε ένα πήλινο αμφορέα, ο οποίος προς μεγάλη μου έκπληξη είχε επάνω του ζωγραφισμένους Ελληνικούς μαίανδρους. Αυτό ήταν το πρώτο ξάφνιασμα για εμένα.
Οπότε αυτό που συνάντησα μετά δεν μου έκανε καθόλου έκπληξη. Αρκετά κτίρια ήταν γεμάτα με αρχαία Ελληνικά σύμβολα. Και μιλάμε για κτίρια χτισμένα εκατοντάδες χρόνια πριν την έλευση του Κολόμβου στην Αμερική. Το οποίο σημαίνει ότι υπήρχε επικοινωνία και στενή επαφή μεταξύ Μάγια και Αρχαίων Ελλήνων.
Αυτή η επαφή σίγουρα δεν υπήρξε επιθετική γιατί διαφορετικά ο νικητής θα κατέστρεφε ότι είχε χτίσει ο ηττημένος, ενώ τα κτίρια συνυπάρχουν. Και επειδή ο θαλασσοπόρος λαός ήταν οι Έλληνες (οι Μινωίτες εκείνη τη περίοδο) και όχι οι Μάγια, σημαίνει ότι οι Έλληνες είχαν πάει στην Αμερική και όχι ότι οι Μάγια ταξίδεψαν έως την Αρχαία Ελλάδα και αντέγραψαν αυτά που είδαν.
Και γεννάται τώρα το ερώτημα. Γιατί όλα αυτά δεν έχουν γίνει γνωστά; Γιατί η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν ενημερώνει για αυτή την επικοινωνία και συνύπαρξη των πιο ανεπτυγμένων λαών του αρχαίου κόσμου που πιθανώς βοήθησε και τους δύο στην ανάπτυξη τους; Γιατί υπάρχει η επιμονή στο ότι ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική; Ποιοι είναι τελικά αυτοί που αποφασίζουν τι θα γράφει και τι όχι η ιστορία;
Είναι δύσκολο να λάβει κανείς απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Θα μπορούσε όμως το Υπουργείο Πολιτισμού και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας, σε συνεργασία με αντίστοιχα ιδρύματα του Μεξικού, να λάβουν πρωτοβουλίες και να κάνουν έρευνες ώστε να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος για το μεγαλείο των αρχαίων πολιτισμών και την αληθινή παγκόσμια ιστορία.
“Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου.”Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός
https://esy-platykampoy2.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια