ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΞΑΝΑΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΗ !!


Μετά τους Αρμένιους που αναστήλωσαν το Ναό του Ήλιου στο Γκαρνί, έρχονται τώρα οι Τούρκοι να ανακατασκευάσουν το Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο !!!!!


Οποία ξεφτίλα για το Γιουνανιστάν !!!!!!!

Που αντί να κάνει αναστηλώσεις και ανακατασκευές όσων περισσότερων ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ, απεναντίας τους αφήνει ατάκτως ερρημένους ή για τη δήθεν...προστασία τους τους γκρεμίζει, συνεχίζοντας μάλλον το "έργο", άλλων εποχών !!!!!!

Το ανθελληνικό κράτος όσο κρατάει τους μηχανισμούς της πατρίδας μας δεν πρόκειται ποτέ να διαφυλάξει και να προστατέψει την πολιτιστική μας κληρονομιά !! Μόνο εμείς μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα !! Το μόνο που πρέπει είναι να αναλάβουμε εμείς τον μηχανισμό σαν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτής της ιερής χώρας Ελλάς που είμαστε !!

Όσο για το κόστος μιας αναστήλωσης, έχουμε το παράδειγμα του κίονος του Ναού του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ, τον οποίον αναστήλωσε η Γερμανική αρχαιολογική αποστολή, με 80.000 ευρώ το 2004 !!!!!!

-------------


Οι Τούρκοι ξαναχτίζουν το Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο!


Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, χτίστηκε το 440 π.Χ. και καταστράφηκε από τον Ηρόστρατο το 356 π.Χ. Το μέγεθος του, σε συνδιασμό με τη μεγαλοπρέπεια του, το έκαναν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα οικοδομήματα της εποχήςτόσο ώστε να συμπεριληφθεί στη λιστα με τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Σήμερα, οι Τούρκοι έχουν βάλει σε εφαρμογή ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο: το χτίσιμο από την αρχή του ναού!


Σε συνεργασία με Αυστριακούς επιστήμονες, ο Atılay İleri, επικεφαλής του προγράμματος ανοικοδόμησης, δηλώνει:

"Όταν θα ολοκληρωθεί, ο ναός δεν θα είναι απλώς ένα αντίγραφο του αρχαίου, αλλά η Άρτεμις αυτοπροσώπως! Έχουμε αναθέσει τη δημιουργία των γλυπτών του ναού σε διαγωνιζόμενους γλύπτες από 196 χώρες, τα καλύτερα των οπαίων θα επιλεγούν."

Το κόστος ανέγερσης του ναού ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία, σύμφωνα με τον İleri,δε θα προσέρχονται από κρατικές επιχορηγήσεις. Αν και, όπως λέει ο ίδιος, το τούρκικο Υπουργείο Πολιτισμοί έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα στηρίζοντάς το -προς το παρόν- μόνο ηθικά.
---------------

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΩΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ (ΑΝΘ)ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΔΡΑΝΕΙ!! ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ !!! ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια