ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΡΩΣ ..ΑΓΑΠΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΡΩΣ ..ΑΓΑΠΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα ΔΕΚΑΔΕΣ τρις ευρώ δηλαδή ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ φορές το ελληνικό χρέος;Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους; 

Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.


Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.

Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της.


Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους! Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.



Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν;

Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα».


Πόσο επιβαρύνεται το κράτος από την Εκκλησία;
Από το 1945 υπάρχει νόμος ο οποίος επέβαλλε στο κράτος να αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των κληρικών. Ποιος είναι ο αριθμός του μισθοδοτούμενου από το Δημόσιο προσωπικού της Εκκλησίας;

Πριν από τρία χρόνια το Βήμα έγραφε ότι τα στοιχεία της Eurostat «έδειχναν» 10.811 εκκλησιαστικούς δημοσίους υπαλλήλους και 350 διοικητικούς υπαλλήλους, που υπηρετούσαν ως γραμματείς ή οδηγοί μητροπολιτών. Πρέπει να προστεθούν επίσης άτομα που εργάζονται σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και έχουν εισέλθει στο μισθολόγιο του Δημοσίου, καθώς και αποσπασμένοι κληρικοί σε μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο εξωτερικό, σε ιεραποστολικά κέντρα στην Αφρική και σε μοναστήρια. Αναφέρονται ακόμα ορθόδοξοι κληρικοί από εκκλησίες του εξωτερικού που ήρθαν να σπουδάσουν στην Ελλάδα και πληρώνονται από το ελληνικό κράτος. Ο αριθμός των παραπάνω παραμένει θολός.
Για όλο αυτό το εκκλησιαστικό προσωπικό η μισθοδοσία κοστίζει στον προϋπολογισμό 220.000.000 ευρώ και η συμβολή της Εκκλησίας είναι μηδενική.

Από την πλευρά της, η Εκκλησία είχε συμφωνήσει να δίνει στο κράτος το 25% των ακαθάριστων εσόδων της από τους ναούς. Το ποσοστό αυτό όμως με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το νόμο 3220/2004 έγινε μηδέν τοις εκατό! Ακολούθως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το νόμο 3295 εκμηδένισε και την υποχρέωση της Εκκλησίας να δίνει φόρο 10% για τα εισοδήματα από τις εμπορικές μισθώσεις γαιών και υποδομών.

Οι φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας συνεχίστηκαν όμως και πρόσφατα, μέσα στην κρίση.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 αναίρεσε την υποχρέωση να καταβάλλεται ΦΠΑ σε όσους ανεγείρουν νέες υποδομές για τις περιπτώσεις των ακινήτων που χτίζονται για εμπορική δραστηριότητα της Εκκλησίας. Με το νόμο 2459/2007 απαλλάχθηκαν από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας η Εκκλησία, οι ναοί και τα μοναστήρια.

Ας σκεφτούμε ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα κράτος που προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους για δάσκαλους και γιατρούς, για σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που πολλοί πεθαίνουν χωρίς να γίνεται κανένα θαύμα για να σωθούν.

Η φοροαποφυγή της Εκκλησίας γίνεται νόμιμα λοιπόν. Και με πιέσεις προς τις κυβερνήσεις, οι εκπρόσωποι των οποίων πάντοτε υποχωρούν για ευνόητους λόγους. Αλλά υπάρχει και παράνομη φοροδιαφυγή ακαθορίστου ύψους με διάφορους τρόπους. Από τα ακαθάριστα έσοδα των εκκλησιών οι ιερείς δηλώνουν τα 10% ως τακτικά έσοδα και τα 90%  ως έσοδα από δωρεές. Τι επιτυγχάνονταν έτσι; Το κράτος αδυνατούσε να φορολογήσει το 90% των δηλούμενων εσόδων των εκκλησιών.

Οι εκκλησιαστικές αυτές πρακτικές φοροδιαφυγής ακολουθούνται  από την Εκκλησία που αποφεύγει με κάθε τρόπο να φορολογηθεί.


ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΜΕΣ ΤΗ ΦΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ
ΧΩΡΙΣ ΤΟ "ΘΡΑΣΟΣ" ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΛΩΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ:
Η ΕΛΛΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΓΙΑ100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΗΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΟΜΩΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΔΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!...
ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ" Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ "ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ" ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ "ΧΡΕΟΣ" ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΤΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΣΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗ "Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΕΣ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Η ΕΛΛΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ "ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ";;; ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ 10.000 ΠΑΠΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΣΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ...
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" ΔΙΑΚΟΝΕΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ (ΖΗΤΙΑΝΟ - ΕΠΑΙΤΗ) ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ




ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:






Δεν υπάρχουν σχόλια